keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Valitustarve

Suomalaisilla on tarve valittaa. Koska ryhmäkanne ei Suomessa ei vielä ole mahdollista samalla tavalla kuin rapakon takana, niin suomalaiset joutuvat käyttämään valtavasti energiaa jotta löytävät valittamiskanavat. Onneks meillä on internet!

Googlesta löytyy hakuehdolla "Minne voin valittaa" 308 kysymystä, ensimmäisessä hakutuloksessa kysytään: Minne voin valittaa kaivoa koskevissa riitatapauksissa? Hmmm.... Seuraava kysymys on jo astetta hysteerisempi:  Minne voi valittaa lääkäristä, joka hyvillä mielin otti vastaan vastaanottomaksun noin 80 euroa, mutta ei suostunut kirjoittamaan lausuntoa potilaan jalasta, jonka kuitenkin tutki. 

Seuraava valituksen kohde paljastaa sen, että joskus valittamisen tarve nostaa esiin jonkin uuden näkökulman tuttuun asiaan: "Minne voi valittaa asiattomista invapysäköintipaikoista?" Eli jos kauppias X on halunnut karkoittaa asiakkaat varaamalla liikaa paikkoja invalideille, niin onhan sekin tietysti yksi ajatusmalli, jota kannattaa pohtia. Leimautumatta rasistiksi on kyllä totta, että melko harvoin invapaikat on varattuja.

Blogilistalta löytyy kuitenkin allekirjoittaneen mielestä paras valituksen tarve: "Minne voi valittaa väärästä elämästä?" Mitäpä siihen lisäämään.

Ei kommentteja: