perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Sääennustamattomuus

Arvoisat säätieteilijät,

olen lopen kyllästynyt sääennusteisiin. Tälle viikolle lupasitte pelkkää sadetta ja nyt jo toista päivää peräkkäin paistaa aurinko. Vähemmästäkin synkkenee tällaisesta kun olin mielessäni ehtinyt ilkkua juhannukselta lomallejäävien viimeistä lomaviikkoa säiden puolesta epäonnistuneeksi. Vahingonilohan se on paras ilo.

Ja mikä ennuste on sellainen jossa on pilvi, aurinko ja sadepisara. Kaikki ennusteet on nykään täynnä ko. merkkihässäkkää! Sehän on yhtä pätevä kuin savolaismiehen ennuste, suattaapahan tuo sataa, tai suattaapahan tuo olla satamati. PRKL, tästäkö teille palkka maksetaan.

Ja sitten vielä yksi asia. Kun säästä ei ole muuta kerrottavaa kuin että laaja matalapaine pysyy paikallaan, niin tällä viikolla eräskin säätieteilijä rupesi ottamaan kantaa ilmastomuutoksen aiheuttamiin yhteiskuntavaikutuksiin. Eihän se voi olla säätieteilijän tehtävä ennustaa kuinka paljon eteläeurooppalaisia muuttaa Suomeen ja vaikka olisikin, niin pieleen se menee kuitenkin. Eiköhän jätetä tuollaiset puuhat yhteiskunta- ja taloustieteilijöille vai ketkä tuollaisia asioita nyt sitten ikinä tutkivatkaan. Jos keskittyisitte liimaamaan niitä pilviä ja aurinkoja taustapahviin.

Ei kommentteja: