tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Palveluammatit: Taksikuski

Tämä ammattikunta se vaan jaksaa aina yllättää. Kun hetken luulee, että ehkä suurin osa taksikuskeista on kuitenkin kultaisen palvelun ammattilaisia, jotka rauhallisesti kuljettavat sinut määränpäähäsi, niin poikkeus vahvistaa säännön aivan liian usein.

Tänään taas yksi keski-iän ylittänyt xy-kromosomiparilla varustettu ammattiautoilija lisäsi mahdollisuuksiaan kuolla ennenaikaisesti verisuonen katkeamiseen tai johonkin muuhun erittäin suuren aggression aiheuttamaan fataaliin vikaan. Tämä kokemus antoi taas syyn pohtia, että miksi ruveta taksikuskiksi,

...jos ei ymmärrä sitä, että katuja täytyy tasaisin väliajoin uusia, jotta hänen mercedeksensä rullaisi niillä tasaisemmin.
...jos luulee, että liikennevalot ovat vain hänen kiusakseen ja ne oikeuttavat nykivään ja riuhtovaan ajamiseen.
...jos kaikki muut autoilijat, myös hänen oman ammattikuntansa edustajat, ovat ko. autoilijan mielestä perkeleen agentteja hänen tiellään.
...jos olettaa asiakkaan olevan kaikista em. asioista samaa mieltä. Palveluammatin idea on juuri se, että asiakasta kuunnellaan, ei päinvastoin.

Tällaisille henkilöille olisi niin paljon muitakin ammattivaihtoehtoja. Jos moottoroidut koneet kiinnostavat niin paljon, että niillä haluaa ajaa työkseen, niin voisi harkita esim. kaatopaikan tiivistyskoneen kuljettamista. Ei varmasti ole muita tiellä, tien saa itse lanata itselleen sopivaksi, ei ole liikennesääntöjä eikä tarvitse olla kenellekään mukava. Suosittelen!

Ei kommentteja: