keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Autoilijan elämää

Jostain kumman syystä suurin osa ongelmistani ilmestyy esiin aina kun ajan autolla. En tiedä mistä.

Mutta tänään on taas sellainen törppökaarti jalankulkijoita ja pyöräilijöitä tulvinut Güntherin eteen, että täytyy ihmetellä miten kukaan ei päässyt päiviltään. Luulisi, että ihmisillä olisi edes jonkinlainen itsesuojeluvaisto ja he tajuaisivat kiertää kauempaa, autot kuitenkin ovat vähän voimakkaampia kuin suojaamaton ihmistorso. Vai olettavatko ihmiset, että näen autostani 360 astetta joka suuntaan ja väistän kyllä. En todellakaan näe, varsinkin kun kuljette harmaissa syysvaatteissanne harmaassa syyssäässä.

Mutta älkää nyt hyvät ihmiset ruvetko myöskään pukemaan niitä huomioliivejä päällenne. Ihmettelen, mistä on jokaiselle suomalaiselle ilmestynyt keltaiset muoviliivit, jaettiinko niitä jossain ja minä en ollut paikalla. Yhtäkkiä on maailman luonnollisinta pukea keskellä suurkaupunkia päälle maailman ehkä rumin vaatekappale. Käyttäkää mieluummin vaikka värikkäitä sateenvarjoja tai vilkkuvia otsalamppuja, joilla voitte tehdä itsenne näkyvämmäksi.

Parasta olisi, jos ihmisiä ja autoja ei päästettäisi samaan tilaan ollenkaan, muuta kuin lastausta ja purkua varten. Jo autoillakin on riittävästi ongelmia mahtua teille; mikä järki on rakentaa kaksikaistainen katu, jossa ei mahdu ajamaan kuin yhdellä kaistalla (esimerkkinä mainittakoon Lönkkä, Uudenmaankatu ja Korkeavuorenkatu)? Jos vastaantulevaa autoa joutuu odottamaan korttelin päässä, niin eihän se voi olla toimivaa kaupunkisuunnittelua, eihän?

Ja sittten meitä autoilijoita syytetään hurjastelusta ja välinpitämättömyydestä, vaikka me vain yritämme tehdä mahdottomasta mahdollista, eli päästä turvallisesti paikasta A paikkaan B. Ymmärtäkää nyt vähän meidänkin huoliamme te itsetuhoiset kävelijät ja pyöräilijät.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomioliivien lisäksi olen todella huolestunut tämän kesän uusimmasta hittiräjähdyksestä: värikkäiden Crocks-kenkien ilmestymisestä kaupunkikuvaan! Ymmärrän vielä sen, että jengi käyttää niitä puutarhakenkiä pöndellä ja pihatöissä, mut hei haloo oikeesti, heinäkuisena kesäpäivänä Fredalla, muuten päällä siistit toimistovaatteet ja sit neonvihreät muovisandaalit?! Toivottavasti talvipakkaset pakottavat ihmiset jättämään puutarhakengät kotiin.. En voi ymmärtää, miten kukaan järkevä ihminen haluaa käyttää Crockseja?!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, olet takaisin...HUH! Täällä Ööstriassa on joku vedenpaisumus, sellanen vesipaiste ja harmaus jo viidettä päivää, ettenpä muista edes Suomessa tällaista kokeneeni. (Huom. kannan korteni kokoon valituslaatikkoon). Tämän päivän aiheeseen kommentti: tunnemme erään ihmisen, jonka persoonallisuus&asenne muuttuu sen mukaan onko hän auton ratin takana tai jalankulkijana (=jalankulkijana kävelee itsevarmasti autojen eteen, autolla ajaessa/kyydissä istuessa painaa kaasua muiden kohdalla:)), ehkäpä tässä selitys pohdintaasi?

Tomppa kirjoitti...

Vaikea uskoa, että tuollaisia ihmisiä olisi olemassa.... itsehän en koskaan ole kävellessäni vaatinut jalankulkijan oikeuksiani esi. rynnätessäni suojatielle, ihan vaaan siitä syystä kun tiedän, että minulla on siihen lain antama oikeus. Kun seuraavan kerran käytän tätä oikeutta, aion kyllä valittaa jos joku autoilija rikkoo tätä oikein lakiin räntättyä pysähtymisvelvollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Parasta olisi se, että eritoten keskustassa asuvat ymmärtäisivät että Stadissa pystyy elämään ja liikkumaan ilman autoa. Ei tarvitse urputtaa fillaristeista tai jalankulkijoista kun istahtaa taksin takapenkille ja antaa ammattisuharin hoitaa homman.